Någon annan får gärna bli den största mobiloperatören.
Vi nöjer oss med att bli den bästa.

Martina Klingvall, VD och grundare

Vi är Telness. Den första digitala mobiloperatören för företagare och entreprenörer.

Telekombranschen i Sverige har en ovanligt låg kundnöjdhet och det har länge saknats moderna och kundfokuserade alternativ till de stora operatörerna. Vi på Telness drivs av att förenkla komplexitet. För oss betyder det att tänka nytt och att göra saker annorlunda. Telness tjänster är speciellt utvecklade för det nya näringslivet och vårt mål är att skapa transparenta och problemfria lösningar för företagare och entreprenörer – enkelt, digitalt och prisvärt.

Vi tror inte att någon vill ha så mycket med sin mobiloperatör att göra. Därför får Telness kunder alltid full kontroll och kan själva smidigt sköta företagets mobiltelefoni. Digitalt i enkla gränssnitt. Med Telness behövs med andra ord inget pappersarbete, köande i butiker eller telesäljare.

Telness är ett oberoende och fristående företag som ägs av medarbetarna och styrelsen, tillsammans med ett antal utvalda och långsiktiga investerare. Vi använder Telias nät så att alla Telness kunder får en så snabb och pålitlig uppkoppling som möjligt. Under 2016 och 2017 har vi investerat i att utveckla en modern och gedigen teknisk plattform som möjliggör en unik tjänst för våra kunder.

Men vår resa stannar inte här. Vi kommer att fortsätta utveckla vårt erbjudande, där företagarna och entreprenörerna alltid kommer i första hand.

In memory of complex telecom

Mål: Bästa företagsabonnemanget

Telness är byggt av entreprenörer med visionen att förnya telekom. Vi utmanar traditionella uppfattningar och komplicerade lösningar. Telness ska vara ett modernt och kundfokuserat alternativ till de stora operatörerna med tydliga grundprinciper.

 • Samma villkor för alla

  Stora företag får ofta stora rabatter. Tyvärr vägs det upp av småföretagens högre priser. Så ville inte vi ha det. Telness har samma villkor och priser oavsett antalet anställda.

  Ingen ska behöva lägga tid på att omförhandla eller oroa sig för att missa en kampanj. Om vi förbättrar erbjudandet gäller det automatiskt alla Telness kunder. Hos oss kan du vara trygg med att alltid ha den senaste och bästa lösningen oavsett när du blev kund.

  Special treatment för alla!

 • Enkelt och ärligt

  Mobiltelefoni ska inte vara komplicerat bara för att du är företagare. Är det tillräckligt enkelt så behövs ingen hjälp från säljare eller support – vi tycker det är smidigare att bara göra det själv! Sedan får du såklart bra hjälp om du behöver den. Vi lägger stor vikt vid att finnas tillgängliga för dig.

  Alla ska kunna lita på sin operatör, veta vad man betalar för och inte bli inlåst i långa avtal. Telness har inga bindningstider, uppsägningstider eller dolda avgifter. Inga om eller men.

  Enkelt på riktigt är när saker fungerar precis som man föreställde sig. Eller bättre.

 • Digitalt, digitalt, digitalt!

  Varför ska man behöva ringa kundtjänst eller gå in i en butik för att hantera sitt mobilabonnemang? För oss är det en självklarhet att kunna beställa och administrera via webben. Telness lösning är digital där du som kund har kontroll över ditt användande och dina tjänster.

  Vi tycker att alla papper och processer som kan digitaliseras bör digitaliseras. Det är bra för miljön och sparar allas tid. Vi använder bland annat digital signering med mobilt BankID och Billograms utmärkta tjänst för digital fakturering.

  Genom att digitalisera och automatisera möjliggör vi även någonting som våra kunder gillar – en effektivare hantering och ett bra pris.

Martina Klingvall

VD och grundare

Företagare och entreprenörer är de som driver Sverige framåt. Jag är stolt över att skapa en tjänst som de förtjänar.

Carl Sahlin

CFO

För att kunna vara med och utveckla det nya näringslivet bygger vi ett bolag baserat på tillit, transparens och jämlikhet för oss och våra kunder.

Jonas Petersson

CTO

Genom att bygga från grunden kan vi använda oss av den senaste tekniken och modernaste metoderna för att skapa den bästa tjänsten för just er.

Malin Holsner

CSO

Vi utvecklar tjänsten för våra kunder, genom feedback från våra kunder. Det är dem som hjälper oss bygga Sveriges bästa mobiloperatör för företagare.

Ammar Al-Dallal

Sales Account Manager

Det bästa med Telness är att vi själva tror på vår tjänst. Det känns otroligt bra att kunna berätta om Telness och hjälpa företag få en bättre mobil lösning.

Victoria Jensen

Sales Account Manager

Vi gör vad andra operatörer bara pratar om. Vi utgår inte från vad konkurrenter gör, vi lyssnar på det folk faktiskt vill ha och utvecklar tjänsten från det.

Christina Petersson

Fulfillment & Delivery

För Telness är inget omöjligt. Vi vill alltid bli bättre för våra kunder. Vi är ett företag som erbjuder snabbt stöd och hjälp genom att tänka utanför boxen.

Julia Hellkvist

Content Manager

Att förnya och förbättra en hel bransch kan vara en utmaning men vi på Telness älskar att utmana. Det är så vi bygger framtidens mobiloperatör för företagare.

Jessica Bungerfeldt

Customer Success Manager

Vi på Telness gör alltid det lilla extra för våra kunder - och det är därför vi idag kan stoltsera med Sveriges nöjdaste företagskunder inom telekom!

Vanliga frågor

 • Är ni ägda av någon operatör?

  Nej, Telness är fristående och oberoende. Vi använder oss däremot av Telias utmärkta nät som våra kunder får full access till.

 • Vem kan bli kund?

  Telness är specialiserad på mobiltelefoni för företag. Så länge du har ett svenskt organisationsnummer är du välkommen att bli kund.

 • Kan jag flytta med mitt nummer till Telness?

  Det går utmärkt. Vi hjälper dig med det när du beställer ett abonnemang hos oss. Du kan också välja ett nytt nummer om du föredrar det.

 • Kan jag få en samlingsfaktura?

  Ja, hos Telness får du alla företagets abonnemang på en och samma digitala faktura.

 • Vad är bindningstiden?

  Det är ingen bindningstid eller uppsägningstid hos Telness. Du kan enkelt byta datanivå, pausa eller säga upp abonnemanget.

 • Fritt inom EU?

  Ja, ditt fastpris gäller även när du reser och ringer, skickar SMS eller använder data i ett annat EU land.

Samarbetspartners

Digital produktstudio med fokus på användarupplevelse, design och teknik.

Designstudio specialiserade på branding och visuell kommunikation.